Omlouváme se, ale akce skončila a sleva již není dostupná

Zpět na výpis

Sleva 20 % na filmy na DVD a BLU-RAY z www.filmexport.cz

Vybrat jinou slevu

Popis odměny

Sleva 20 % se vztahuje na veškeré DVD a BLU-RAY nosiče z produkce Filmexport Home Video na www.filmexport.cz. Podmínkou pro získání slevy je nákup ve výši minimálně 300 Kč.

Doporučujeme:

Městečko na dlani 
Filmová adaptace románu Jana Drdy o úsměvných i tragických osudech lidí jednoho malého města.
Městečko Rukapáně žije poklidným životem, jen občas ho naruší hon na pytláka Matěje. Rada Zimmerheier (Jaroslav Marvan) se ho snaží usvědčit. Matěj mu však zachrání život, a tak se stanou přáteli. Starosta Buzek (František Smolík) má problém s pitím. Anděl ho varuje, aby toho zanechal, jinak špatně skončí. Obyvatelem městečka je i obecní blázen Janek, kterého nezapomenutelně ztvárnil Jindřich Plachta.

Podivuhodný svět rostlin
Nahlédněte do udivující říše rostlin – rostlin dlouho opomíjených, jež si nyní získávají zaslouženou pozornost, neboť tím, že „vnímají“, „slyší“, „cítí“ a „ochutnávají“ okolní prostředí, dokážou úspěšně přežívat v podrostu, kde zuří boj o holou existenci. Vědci i odborníci odhalí dovednosti i triky, které rostliny používají k přežití. Masožravé rostliny využívají k přilákání potravy veškerý dostupný arzenál. Bublinatka floridská číhá na svou kořist v tůních: i při nejnepatrnějším pohybu otevře smrtelnou past, aby nasála potravu, kterou potřebuje ke svému přežití. Láčkovky lákají hmyz přenádhernými květy, aby svou kořist uvěznily ve vodní pasti, z níž není úniku. Nejúžasnější masožravou rostlinou je bezpochyby kokotice, jež dokáže vystopovat pach své oběti jako zvíře. Nejnovější vědecké poznatky dokazují, že tato rostlina svoji kořist nejprve „vyčenichá“ a teprve potom zaútočí.  S dokumentem prozkoumáte i obranné mechanismy, které rostliny využívají k ochraně před nebezpečím, jako například citlivka, jež svine své listy, jakmile ucítí nebezpečí, nebo  tabák, jenž uvolňuje odporný zápach, aby přilákal brouky a odpudil predátory, anebo neuvěřitelná akácie, jež útočí na predátory za pomoci armády mravenců.

Moskevské metro
Plán na vybudování metra v Moskvě se zrodil na počátku 30. let minulého století. Jelikož tehdejší inženýři měli jen pramálo zkušeností s podobným typem výstavby, technická rozhodnutí přijímali velmi operativně, leckdy až v průběhu stavebních prací. Současná podoba moskevského metra se tak začala rýsovat spíše přímo na staveništi než na výkresech projektantů.  

Výstavba si vyžádala nejen obrovské množství lidské práce, ale i speciální techniky a materiálu. Moskevské metro se právem pyšní velkolepým architektonickým ztvárněním a výzdobou. Výsledná podoba metra byla většinou dokončována na poslední chvíli před zahájením provozu a podíleli se na ní věhlasní ruští architekti. Moskevské metro bylo po dlouhá desetiletí největším stavebním projektem v hlavním městě a jeho výstavba nebyla přerušena ani v průběhu druhé světové války.
Dokumentární film čerpá z unikátních filmových záznamů z archivu státního podniku Moskevské metro, jakož i z dokumentace, filmových a fotografických materiálů uchovaných v archivech v Moskvě, Sankt-Petěrburgu a Samaře. Větší část těchto archivních materiálů nebyla dosud zveřejněna a není ani známa historikům.

Poslední mohykán
Jaroslav Marvan ve skvělé dvojroli
Majitel starožitnictví pan Bořivoj Kohout vede svou domácnost čítající manželku, dvě dospívající dcery, syna v pubertě a věrného sluhu Antonína, pevnou rukou diktátora. Není proto divu, že když chce nápadník jedné z jeho dcer vídat veřejně svou vyvolenou, musí se uchýlit k malé lsti. Požádá pana Kohouta, aby jej mohl popsat ve své knize o posledních mohykánech pravého mužství. Tím získá volný přístup ke studiu rodiny a začnou se dít věci, se kterými nikdo nepočítal… 

Zlaté dno
Papírník Cyril Putička vede pilně svůj malý krámek. Sám vychoval dva syny a dceru Konstantinu. Děti ho přemlouvají k odchodu do Prahy, kde může užívat zaslouženého odpočinku. Putička se v novém prostředí velmi nudí, a tak si najde místo příručího v papírnictví u mladé vdovy Jarmily Valentové. Svými schopnostmi pomůže zvelebit její obchod. Synové mu brání v nedůstojném povolání a nakonec se s ním ve zlém rozejdou. Putička se ožení s Jarmilkou a společně zřizují několik filiálek. Po pěti letech přicházejí děti , které mezitím ztroskotaly v manželství a podnikání. Otec a Jarmila je přijmou a postarají se o jejich novou budoucnost.

Housle a sen
Životopisné drama o českém houslistovi světového formátu
Josef Slavík byl houslový virtuos, který získal uznání po celé Evropě. Svou hrou ohromil samotného Paganiniho i Frederyka Chopina. Film zachycuje poslední dva roky jeho života – umělecké úspěchy i milostná poblouznění. Horečkou zmučený houslista vzpomíná na své hudební začátky, studium, rodné Hořovice, velkolepé koncerty i na ženy, které vstoupily do jeho života. Dějovou linii snímku podtrhují lyrické obrazy, typické pro tvorbu Václava Kršky.

Černý Petr – speciál NFA
Celovečerní debut Miloše Formana a legendární dílo československé nové vlny vychází v digitálně restaurované verzi. Humorná sonda do každodenního života mládeže v 60. letech zůstává pronikavou sociologickou studií mezigeneračních vztahů, jakož i umělecky hodnotnou syntézou evropského filmového modernismu s lokální „smíchovou kulturou“.
Tragikomedií o šestnáctiletém mládenci, který je v prvním zaměstnání konfrontovaný s pokrytectvím dospělého světa, debutoval Miloš Forman jako tvůrce celovečerních hraných filmů. Hlavní hrdina snímku Petr nastoupí do maloměstské samoobsluhy, kde má za úkol hlídat zákazníky. Vedoucí vůči němu vystupuje jako autorita bez porozumění, stejně jako jeho dobrácký otec, a ani mezi svými vrstevníky se Petr necítí zrovna sebevědomě. Autenticita nestárnoucího snímku stojí na výkonech Formanových nehereckých objevů (Ladislav Jakim, Jan Vostrčil) a na obrazové stylizaci, která vyjadřuje absurdní i groteskní rysy československé všednodennosti raných šedesátých let.

Speciální vydání obsahuje vloženou brožuru a DVD v dvojjazyčné verzi (angličtina) je navíc vybaveno francouzskými a italskými titulky celovečerního filmu a dalšími bonusy:

Komentáře

  • Petr Szczepanik o komedii trapnosti
  • Tereza Frodlová o restaurování filmu
  • Stanislava Přádná – rozbor filmu

Archivní materiály

  • Písnička (Jaroslav Šikl, 1963) 
  • Videoklip „Život je pes“
  • Kompilační pásmo raných filmů s Milošem Formanem
  • Vystřižené scény
  • Trailery

Společnost Filmexport Home Video s.r.o. vydává a distribuuje archivní české filmy na DVD a Blu-ray nosičích patřící do Zlatého fondu české kinematografie, české a zahraniční dokumentární filmy i animované pohádky pro děti. Součástí její produkce jsou i reprinty originálních filmových plakátů a online magazín Filmavideo.cz určený nejen milovníkům filmů pro pamětníky.

Jak čerpat výhodu

Obdržený slevový kód zadejte v průběhu potvrzení objednávky na www.filmexport.cz do pole „Slevový kód“. Sleva 20 % Vám bude automaticky odečtena.
Podmínkou pro uplatnění slevy je nákup ve výši minimálně 300 Kč.
Sleva se vztahuje na veškeré DVD a BLU-RAY nosiče z produkce Filmexport Home Video.

Vybrat jinou slevu

Filmexport Home Video s.r.o.

20 %

31. 5. 2021

×

Sleva 20 % na filmy na DVD a BLU-RAY z www.filmexport.cz

Společnost Filmexport Home Video s.r.o. vydává a distribuuje archivní české filmy na DVD a Blu-ray nosičích patřící do Zlatého fondu české kinematografie.

Poslat v SMS

Poslat slevu na mobil

Platnost do:

Do 5/31/2021

Podmínky uplatnění

Obdržený slevový kód zadejte v průběhu potvrzení objednávky na www.filmexport.cz do pole „Slevový kód“. Sleva 20 % Vám bude automaticky odečtena.
Podmínkou pro uplatnění slevy je nákup ve výši minimálně 300 Kč.
Sleva se vztahuje na veškeré DVD a BLU-RAY nosiče z produkce Filmexport Home Video.

Vyhrajte voucher v ‍hodnotě 1 ‍000 ‍Kč, nebo věcnou výhru (mobilní telefon, tablet, kuchyňský robot...).

Každý měsíc losujeme z ‍vašich objednávek 10x voucher v ‍hodnotě 1 ‍000 ‍Kč a ‍2 ‍věcné výhry (mobilní telefon, tablet, kuchyňský robot...).

Pravidla soutěže