Omlouváme se, ale akce skončila a sleva již není dostupná

Zpět na výpis

Sleva 20 % na filmy na DVD a BLU-RAY z www.filmexport.cz

Vybrat jinou slevu

Popis odměny

Sleva 20 % se vztahuje na veškeré DVD a BLU-RAY nosiče z produkce Filmexport Home Video na www.filmexport.cz. Podmínkou pro získání slevy je nákup ve výši minimálně 300 Kč.

Doporučujeme:

Dárková kolekce Irena Kačírková - 4 DVD 

Kolekce obsahuje filmy:

  • Svědomí
    Psychologické drama Jiřího Krejčíka o vině a tíze svědomí
    Karel Doležal, pojišťovací úředník a vzorný otec rodiny, odjíždí na služební cestu, kde nečekaně stráví noc se sekretářkou Vlastou. Ráno ji veze zpět do práce a díky malé chvilce nepozornosti přejedou chlapce. Karel z místa činu ujede. Nikomu neřekne, co se stalo. Když si pak v novinách přečte o tom, že chlapec nehodu nepřežil, začnou ho tížit výčitky svědomí. Svěří se své ženě o nehodě, nikoliv o nevěře. Vše zaslechne jejich syn Jirka. Otec mu byl vždy vzorem, a proto se s jeho vinou nechce smířit.
  • Kudy kam?
    Skvělá komedie o mužské a ženské emancipaci podle úspěšné divadelní předlohy
    Novomanželé Růžena a Vojta Koskubovi stojí před rozvodovým soudem. Oba pracují jako učitelé a kromě toho mají i vedlejší pracovní povinnosti. Růžena se zavázala ilustrovat školní atlas stromů a Vojta píše knihu o mimoškolní výchově dětí. Nikdo z nich proto nemá čas na domácnost. Přísedící soudce Macek se rozhodne dát mladému páru lekci z manželského soužití…
    Herecké obsazení snímku je zárukou, že se při jeho sledování nebudete nudit. Těšit se můžete na Natašu Gollovu a její typický smích, bručouna J. Marvana, emancipovanou I. Kačírkovou a zdánlivě kapitulujícího J. Sováka.
  • Ikarie XB 1
     „Jací budou lidé za padesát let?  A jací ještě později, za sto, za dvě stě roků? Náš příběh nechce a nemůže odpovědět beze zbytku, nicméně se pokouší vytvořit obraz budoucího světa tak, jak si jej představuje současná věda. Soudíme, že pokud bude člověk člověkem, bude soupeřit a bojovat o štěstí, o uznání, o přízeň, o ženu, i když třeba v jiné rovině a bez nečistých úderů.“   P. Juráček – J. Polák (z úvodu filmového scénáře). 
    Píše se rok 2163 a raketa Ikarie XB 1 s posádkou se vydává k planetám Alfy Centauri. Na své cestě se setká s vrakem rakety z 20. století, octne se pod vlivem Tmavé hvězdy, blíží se k Bílé planetě …
  • Starci na chmelu
     „Ten příběh, který uvidíte a co tak divně začíná, ten mohlo prožít vaše dítě, ať chce či nechce rodina. Ten může prožít vaše dítě a nikoli jen na chmelu, a když se nad ním zamyslíte, dosáhl svého účelu.“
    Tímto nápěvem začíná český muzikál, který není třeba nijak představovat. Příběh lásky, která vznikla ke zděšení okolí na chmelové brigádě, patří mezi naše nejoblíbenější filmy také díky skvělým písničkám, které zpívají Karel Gott, Josef Zíma, Jana Petrů, Karel Štědrý a Jana Malknechtová.

Dárková kolekce Karel Höger  - 4 DVD

Kolekce obsahuje filmy:

  • Modrý závoj
    Cesty lásky jsou nevyzpytatelné. Na vlastní kůži to poznal Robert Holan, který se na střeše Radiopaláce zamiloval do krásné dívky. Netuší však, že má dvojče, a tak musí čelit nepředvídatelným situacím, než konečně pochopí, jak se ve skutečnosti věci mají.
    Díky skvělé hudbě, kameře a hereckým výkonům vzbudil film v roce 1941 veliký ohlas. Vlasta Matulová v dvojroli sester – dvojčat, které jsou na pohled k nerozeznání, ale povahově zcela odlišné, předvedla svůj velký herecký um. Snímek má navíc i dokumentární hodnotu, odehrává se v prostředí rozhlasu. A tak zde můžeme vidět vynikajícího českého violoncellistu Ladislava Zelenku, Orchestr F. O. K. a známého dirigenta Otakara Paříka.
  • Čtrnáctý u stolu
    U starosty Bartoše se sešlo třináct hostů. Nešťastné číslo všechny znepokojuje - a náhle situaci zachrání nečekaný příchozí, který zapadá do počtu i podle jména. Pavel Čtrnáctý je všem sympatický, ovšem pouze do chvíle, kdy dá průchod svým čerstvě probuzeným citům a políbí starostovu dceru Emu. O dívce okamžitě začnou kolovat pomluvy a všetečné paní Linhartové ta záležitost nedává spát. Ráda by ji pořádně probrala, sezve si tedy společnost - a náhodou přijde zase třináct lidí. Vzápětí se ke všeobecnému překvapení objeví - Pavel Čtrnáctý! Téhož večera si prohlédne vzácné tisky a opět zmizí. Kdo je onen tajuplný mladý muž a co se skrývá za jeho podivným počínáním?  
  • Krakatit
    Film natočený podle románu Karla Čapka varuje před zneužitím vědy. Inženýr Prokop se s popáleninami a zápalem mozkových blan dostane do nemocnice. Jeho posledním vynálezem se stala výbušnina, kterou nazval Krakatit a která také mohla za jeho zranění. Když byl v horečkách, nevědomky prozradil vzorec pro výrobu třaskaviny svému kamarádovi Tomešovi, který se rozhodl tento vynález zpeněžit. Když se inženýr Prokop uzdraví, je unesen do baltinských muničních továren, kde ho nutí výbušninu vyrábět. Prokop však nehodlá nikomu sloužit a rozhodne se vyhodit továrnu do povětří…
  • Návrat domů
    V lidech se zrcadlí radost z čerstvě nabyté svobody. V ulicích jsou ještě barikády z vytrhaných dlažebních kostek a neodklizené trosky. Do Prahy přijíždí vojáci a mezi nimi i nadporučík Mareš, který tu zanechal maminku, sestru i snoubenku. Když se vydává do města, aby navštívil známé a rodinu, zjišťuje, že vše se změnilo, život se nezastavil a čas nejde vrátit zpátky. Najednou je vše cizí a jediné, co člověk musí, je najít sílu, aby mohl jít dál.
    Tento pozapomenutý filmový příběh obsahuje velmi silné scény, které divákovi utkví v paměti, a rozhodně patří ke klenotům české kinematografie.

Minulost Jany Kosinové
Melodrama, které získalo na Filmových žních v roce 1940 první cenu
Předlohou pro film byla povídka Vladimíra Neffa Romance. Film vypráví o herečce s tíživou minulostí a zaníceném studentovi filosofie, který se do ní zamiluje. Aby ji zaujal, napíše pro ni hru. Herečce Janě Kosinové se jeho hra líbí, protože jí připomíná vlastní minulost. Oba pak spolu prožijí chvíle štěstí, avšak v den premiéry se vynoří stín minulosti, který jejich vztah navždy změní. Minulost Jany Kosinové byla poprvé promítána 7. července 1940 na Filmových žních ve Zlíně a získala nejvyšší ocenění. V roce 1940 v souvislosti s tímto filmem obdržel Vladimír Neff národní cenu a společnost Elekta II. cenu ministra průmyslu, obchodu a živností.

Neviděli jste Bobíka?
Situační crazy komedie, ve které se pátrá po ztraceném foxteriérovi
Předlohou filmu je román Vladimíra Peroutky. Bohaté tetičce zmizí milovaný foxteriér Bobík. Svou ztrátu oznámí inzerátem v novinách - kdo pejska najde, získá tučnou odměnu. Do pátrání se zapojuje široké okolí a počet nalezených psů se rozrůstá geometrickou řadou. Kdo však přivede toho pravého Bobíka?
Tato ztřeštěná komedie vás zaručeně potěší a pobaví. Je posledním protektorátním filmem Vladimíra Slavínského a svými hereckými výkony vás jistě okouzlí Rudolf Hrušínský v roli přihlouplého ňoumy z bohaté rodiny, Jaroslav Marvan, Ferenc Futurista, Jára Kohout coby zloděj psů z Podolí a další.

To neznáte Hadimršku
Bláznivé příhody svérázného podivína
Maloměstský bankovní úředník, Popelec Hadimrška, je vyslán do Prahy s úkolem přivést do pořádku bankrotující gramofonový závod, jehož mladý šéf Jiří Zlatník se více než o obchody stará o kabaretní zpěvačku Mici Angoru. Hadimrška vpadne do závodu jako bomba. Jeho pevným úmyslem je uvést vše do naprostého pořádku bez ohledu na to, bude-li se to někomu líbit, či nikoli. Ale úklady, které tomuto počestnému úředníkovi staví do cesty vychytralá Mici, mohou nejen zmařit Hadimrškovy plány, ale i ohrozit jeho pověst …

Do vesmíru se Stephenem Hawkingem  - 2 DVD
Zásadní, provokativní a neuvěřitelně nádherný, takový je pohled na vesmír v pořadu „Do vesmíru se Stephenem Hawkingem“, jedním z nejlepších mozků na této planetě. Hawkingovýma očima se podíváte na počátky vesmíru, budete hloubat o životě v jiných galaxiích a prozkoumáte skutečné možnosti cestování v čase. Kombinací počítačové animace (CGI), živých záběrů, digitálně zvětšených záběrů z archívů NASA i speciálních efektů získáte Hawkingův mimořádný obraz vesmíru, který je určen pro novou hvězdářskou generaci. 

Stephen Hawking a jeho Grand Design
Fascinující dokument o hledání a nalézání stěžejních odpovědí obsahuje filmy:
Stvořil Bůh vesmír? (Did God Create the Universe?)
Smysl života (The Meaning of Life)
Klíč k vesmíru (Key to the Cosmos)
Stephen Hawking nás provází svými nekonvenčními myšlenkami, které zdařile vizualizuje na příkladech z naší každodennosti. Rekapituluje převratné teorie a fenomenální vědecké objevy; zlomové okamžiky a získané poznatky názorně demonstruje lehce srozumitelnou formou. Jeho názory můžeme bezvýhradně přijímat i zarputile odmítat, rozhodně bychom je ale neměli ignorovat, neboť přírodní zákony platí jak ve světě, který nás obklopuje, tak napříč vesmírem nad našimi hlavami, ale i v nás samotných.

 

Společnost Filmexport Home Video s.r.o. vydává a distribuuje archivní české filmy na DVD a Blu-ray nosičích patřící do Zlatého fondu české kinematografie, české a zahraniční dokumentární filmy i animované pohádky pro děti. Součástí její produkce jsou i reprinty originálních filmových plakátů a online magazín Filmavideo.cz určený nejen milovníkům filmů pro pamětníky.

Jak čerpat výhodu

Obdržený slevový kód zadejte v průběhu potvrzení objednávky na www.filmexport.cz do pole „Slevový kód“. Sleva 20 % Vám bude automaticky odečtena.
Podmínkou pro uplatnění slevy je nákup ve výši minimálně 300 Kč.
Sleva se vztahuje na veškeré DVD a BLU-RAY nosiče z produkce Filmexport Home Video.

Vybrat jinou slevu

Filmexport Home Video s.r.o.

20 %

30. 4. 2021

×

Sleva 20 % na filmy na DVD a BLU-RAY z www.filmexport.cz

Společnost Filmexport Home Video s.r.o. vydává a distribuuje archivní české filmy na DVD a Blu-ray nosičích patřící do Zlatého fondu české kinematografie.

Poslat v SMS

Poslat slevu na mobil

Platnost do:

Do 4/30/2021

Podmínky uplatnění

Obdržený slevový kód zadejte v průběhu potvrzení objednávky na www.filmexport.cz do pole „Slevový kód“. Sleva 20 % Vám bude automaticky odečtena.
Podmínkou pro uplatnění slevy je nákup ve výši minimálně 300 Kč.
Sleva se vztahuje na veškeré DVD a BLU-RAY nosiče z produkce Filmexport Home Video.

Vyhrajte voucher v ‍hodnotě 1 ‍000 ‍Kč, nebo věcnou výhru (mobilní telefon, tablet, kuchyňský robot...).

Každý měsíc losujeme z ‍vašich objednávek 10x voucher v ‍hodnotě 1 ‍000 ‍Kč a ‍2 ‍věcné výhry (mobilní telefon, tablet, kuchyňský robot...).

Pravidla soutěže