Omlouváme se, ale akce skončila a sleva již není dostupná

Zpět na výpis

Sleva 20 % na filmy na DVD a BLU-RAY z www.filmexport.cz

Vybrat jinou slevu

Popis odměny

Sleva 20 % se vztahuje na veškeré DVD a BLU-RAY nosiče z produkce Filmexport Home Video na www.filmexport.cz. Podmínkou pro získání slevy je nákup ve výši minimálně 300 Kč.

Doporučujeme:

dárková kolekce Petr Kostka - 4 DVD

Kolekce obsahuje filmy:

  • Probuzení
    Psychologické drama Jiřího Krejčíka o problémové mládeži s nádhernou Janou Brejchovou a fešáky Petrem Kostkou, Janem Šmídem a Jiřím Kodetem. Šestnáctiletá Jitka uteče z výchovného ústavu, aby se vrátila k partě kluků, kteří se baví pitím a krádežemi. Jednoho dne se setká s mladým číšníkem Tonkou, který se z lásky k ní přidá k partě, kterou ovládá Jitčin přítel Vilda. Po neúspěšné krádeži se všichni ukryjí na chatě, kde se Jitka do Tonky zamiluje a uvědomí si, že chce žít jinak. Vilda se však Jitky nehodlá vzdát… 
    Ihned po premiéře se film stal hitem mladých lidí a z Jany Brejchové byla rázem hvězda mezinárodního formátu. Před kamerou tu poprvé stanul Petr Kostka a předvedl vynikající výkon. Snímek je sondou do života rebelující mládeže, šťastný konec mu byl vnucen tehdejšími nositeli idejí i přes režisérův nesouhlas.
  • Vyšší princip
    Slavný film o zradě, kolaboraci a především o morální odpovědnosti jednotlivce se odehrává na malém městě v době začínající heydrichiády. Hlavním aktérem příběhu je osud tří nevinných maturantů, kteří se stanou obětí msty, jež v dané době nemůže mít jiného než tragické ho vyústění. Jiří Krejčík dokázal vytvořit napínavý snímek bez heroického patosu, který umocňuje výborná hudba Zdeňka Lišky. Původně měl statečného profesora hrát Jindřich Plachta, ten se však začátku natáčení nedožil, a proto režisér vybral Františka Smolíka. Scénář k filmu Krejčík psal 15 let, třikrát ho přepsal, až si nakonec po zval spisovatele Jana Drdu, se kterým dílo společně dokončili. Snad i proto se tento film řadí k našim nejlepším snímkům.
  • Zámek pro Barborku
    Komedie o zámečníkovi, který předstírá, že je pilotem v aeroliniích
    Režijní debut Stanislava Strnada vypráví příběh mladého zámečníka Vaška Bejšovce, který se i se svým bratrem nastěhuje do nového bytu. Všichni sousedé si myslí, že pracuje jako pilot a tak ho žádají o různé služby. Vašek své pravé povolání nepřizná. Líbí se mu sousedka Barborka, která však odolává jeho dvoření. Jednoho dne ho ale požádá, zdali by mohl dětem v nemocnici povědět něco o létání…
  • Bláznova kronika
    Příběh se odehrává v době třicetileté války v Čechách. Když verbíři hledají nové vojáky, v jejich síti skončí i vesnický mládenec Petr. Dostane vojenský kabát, ale povede se mu utéct. Spolu s královským verbířem Matějem však padne do zajetí císařského vojska. Karel Zeman použil v tomto snímku technik animovaného i hraného filmu, které ve specifickém spojení vytvořily novou kvalitu, rukopis, který je nezaměnitelný a který okouzluje diváky i dnes.
    BONUSY: Bez a bez víza z Kudlova do San Franciska (15 min.)
    Dokumentární film z návštěvy K. Zemana v Los Angeles a Holywoodu při příležitosti VIII. Mezinárodního filmového festivalu v San francisku v roce 1964. Film byl natočen původně na 16 mm kameru samotným režisérem.

Kolekce Svět Petra králíčka a jeho přátel – 3 DVD
Již po dobu více jak 100 let knížky britské spisovatelky Helen Beatrix Potterové poutají pozornost dětí mnoha generací díky jímavému vyprávění ze života okouzlujících postaviček zvířecího světa usazených ve venkovském prostředí, které sama autorka tak dobře znala a vnímala.
Příběhy Petra Králíčka a jeho přátel vyprávějí o zvířecích a lidských charakterech. V krátkých pohádkách děti proniknou do života zajíčka Benjamína, paní Bodlinkové, Johnnyho Měšťánka, paní Myšičkové, Samuela Fouskáčka, krejčího z Gloucestru, kocourka Toma, kachny domácí Jéminy, pana Toda, pana Jeremyho Rybáře a dalších. 

Modrý závoj
Melodrama, na které se chodilo do kina i po letech.
Cesty lásky jsou nevyzpytatelné. Na vlastní kůži to poznal Robert Holan, který se na střeše Radiopaláce zamiloval do krásné dívky. Netuší však, že má dvojče, a tak musí čelit nepředvídatelným situacím, než konečně pochopí, jak se ve skutečnosti věci mají.
Díky skvělé hudbě, kameře a hereckým výkonům vzbudil film v roce 1941 veliký ohlas. Vlasta Matulová v dvojroli sester – dvojčat, které jsou na pohled k nerozeznání, ale povahově zcela odlišné, předvedla svůj velký herecký um. Snímek má navíc i dokumentární hodnotu, odehrává se v prostředí rozhlasu. A tak zde můžeme vidět vynikajícího českého violoncellistu Ladislava Zelenku, Orchestr F. O. K. a známého dirigenta Otakara Paříka.

Konečně sami
Komedie o novomanželích, kteří od svatby zažívají jedno nedorozumění za druhým.
Mladý lékař Petr Dvořák si bere sympatickou Martu Hábovou. Jejich svatební cestu do Benátek však nečekaně zkomplikuje matka Marty, bohatá, laskavá, ale velmi roztržitá dáma. Kvůli ní nepustí manžele přes hranice, jelikož nepřihlásili k proclení věci, které jim tajně přibalila na cestu, a vzápětí stráví noc za mřížemi, protože tchýně tajně přibalené věci ve své roztržitosti nahlásí jako ukradené, poté co ve svém domě přistihla dvojici lupičů. Manželství Petra a Marty se otřásá v základech. Poslední ránou je zpráva o tom, že Marta čeká dítě, kterou její matka v dobré víře poví Petrovi. Netuší však, že od svatby spolu nebyli ani na chvíli sami.

Kolik slov stačí lásce
Běžné starosti obyčejných lidí jsou hlavní náplní všech tří příběhů. Odehrávají se v době, kdy na sebe lidé měli ještě čas. Atmosféru povídek umocňuje příjemná hudba a za vidění stojí i úžasné záběry Prahy 60. let minulého století.
Taxi, prosím…
První povídka vypráví o taxikáři a jeho zákaznících. Jsou jimi - mladá dívka, která chce ohromit svého milého; dva milenci, kteří se spolu pohádají; unavený konstruktér elektronkového počítače, hledající už několik dní příčinu závady; a nakonec pan Kalina v masce Mikuláše vezoucí dárky své dceři…
Dálky
Hrdinou druhé povídky je opět pan Kalina, který pracuje na letišti, kde ho známá požádá, aby se přes noc postaral o osiřelou dívku z Afriky…
Zaza
O dívku z kloboučnictví, známou z první povídky, jeví zájem plachý střihač módního salónu i obstarožní seladon Hadraba, vedoucí salónu. Zaza mezi muži váhá, ale poté, co spadne z předváděcího mola, pochopí, kde hledat lásku.

Marihuana: fakta a mýty
Dokument předkládá mnohé otázky a nabízí i řadu odpovědí a především nezastírá fakt, že marihuana patří k fenoménům naší doby. Pro jedny je bezpečnou drogou, pro jiné otevřenou bránou k užívání silnějších substancí. Pro jedny je lákavým zpestřením společenského života, pro jiné východiskem z bolesti, jedinečným prostředkem úlevy v nejrůznějších nemocech. Jaké tedy zaujmout stanovisko? Je mnoho států, které vynakládají enormní částky na její potírání, zatímco jiné legalizují její užívání pro lékařské účely.

Svatý grál: Nejposvátnější relikvie
I přes svou proslulost zůstává svatý grál opředen tajemstvím. Co přesně svatý grál byl? Mohl se dochovat dodnes? Proč přitahoval tolik hledačů pokladů? Pro křesťany je to předmět nejposvátnější. Je to pohár, z něhož pil Ježíš Kristus při poslední večeři a do něhož měla být zachycena jeho krev, když umíral na kříži. Samotný příběh se ovšem objevil až ve středověku, kdy posloužil jako záminka křižáckých tažení. 
Dokument Joshe Bernsteina sleduje stopy svatého grálu ze Svaté země do středověkých francouzských hradů. Odkrývá i temnou kapitolu z období nacismu, kdy Hitler financoval hledání svatého grálu, aby s jeho pomocí mohl stvořit tajný rytířský řád. Putování po stopách svatého grálu nakonec Joshu Bernsteinovi odhalí jeho pravý význam a moc.

Společnost Filmexport Home Video s.r.o. vydává a distribuuje archivní české filmy na DVD a Blu-ray nosičích patřící do Zlatého fondu české kinematografie, české a zahraniční dokumentární filmy i animované pohádky pro děti. Součástí její produkce jsou i reprinty originálních filmových plakátů a online magazín Filmavideo.cz určený nejen milovníkům filmů pro pamětníky.

Jak čerpat výhodu

Obdržený slevový kód zadejte v průběhu potvrzení objednávky na www.filmexport.cz do pole „Slevový kód“. Sleva 20 % Vám bude automaticky odečtena.
Podmínkou pro uplatnění slevy je nákup ve výši minimálně 300 Kč.
Sleva se vztahuje na veškeré DVD a BLU-RAY nosiče z produkce Filmexport Home Video.

Vybrat jinou slevu

Filmexport Home Video s.r.o.

20 %

31. 1. 2021

×

Sleva 20 % na filmy na DVD a BLU-RAY z www.filmexport.cz

Společnost Filmexport Home Video s.r.o. vydává a distribuuje archivní české filmy na DVD a Blu-ray nosičích patřící do Zlatého fondu české kinematografie.

Poslat v SMS

Poslat slevu na mobil

Platnost do:

Do 1/31/2021

Podmínky uplatnění

Obdržený slevový kód zadejte v průběhu potvrzení objednávky na www.filmexport.cz do pole „Slevový kód“. Sleva 20 % Vám bude automaticky odečtena.
Podmínkou pro uplatnění slevy je nákup ve výši minimálně 300 Kč.
Sleva se vztahuje na veškeré DVD a BLU-RAY nosiče z produkce Filmexport Home Video.

Vyhrajte voucher v ‍hodnotě 1 ‍000 ‍Kč, nebo věcnou výhru (mobilní telefon, tablet, kuchyňský robot...).

Každý měsíc losujeme z ‍vašich objednávek 10x voucher v ‍hodnotě 1 ‍000 ‍Kč a ‍2 ‍věcné výhry (mobilní telefon, tablet, kuchyňský robot...).

Pravidla soutěže